Coober Admin

Vrij snel na het lanceren van Coober.nl kwam naar boven dat het beheren van de beschikbaarheid van sporthallen vrij specifiek is. Niet alle vereisten konden worden aangepakt met bestaande programma's. Samen met Coober ontwikkelde Webbify een webapp waar de beheerders de beschikbaarheid van hun sporthallen kunnen aanpassen.

Coober Admin op desktop

Doel

Na de lancering van Coober.nl gebruikten de beheerders de standaard interface van Google Calendar om de beschikbaarheid van hun sporthallen te beheren. Deze interface werkte niet goed voor sporthallen die deels gehuurd kunnen worden. Het doel van de webapp was dan ook om op een simpele en intuïtieve manier de beschikbaarheid te kunnen beheren. De vereiste functies van de app waren:

Er waren plannen om de webapp uit te breiden om de profielpagina's van de aangesloten sporthallen te bewerken, zover is het echter nooit gekomen.

Coober Admin op iPad

Resultaat

In een team van drie personen is de webapp gebouwd. Webbify ontwierp het design en implementeerde de functies aan de front-end. Een andere developer maakte de nodige aanpassingen in datamodel. De eigenaar van Coober werkte mee op elk vlak en assisteerde waar nodig.

Na het inloggen, zien de beheerders een duidelijk overzicht van alle boekingen binnen het geselecteerde tijdslot. Het toevoegen van een ander evenement is heel eenvoudig: er wordt gevraagd om een naam, omschrijving en natuurlijk de datum en betreffende sporthaldelen. Ook kan een evenement herhaaldelijk worden ingepland. Het komt vaak voor dat scholen de sporthal voor een heel jaar boeken om de gymles te geven.