Grobo

Grobo, kort voor Grote Boek, is een webapplicatie waarin alle data van de bedrijfsprocessen van Erudio worden opgeslagen. In Grobo staan alle werknemers (de tutors) en alle klanten (de leerlingen die bijles volgen). Ook werd er nagedacht over hoe deze samen gematched kunnen worden op de juiste tijd en op de juiste locatie.

Grobo op desktop

Doel

Grobo bestond eerst uit een verzameling van Excel bestanden die aan elkaar gelinkt waren. Vanwege de groei van Erudio werd dit onoverzichtelijk en was het tijd voor een algemene applicatie. Werknemers van Erudio moesten in Grobo onder andere leerlinginformatie kunnen inzien en aanpassen en de informatie van de tutors kunnen inzien en aanpassen.

Ook moest de vernieuwde Grobo het matchproces van een leerling en een tutor versimpelen door suggesties te geven. Er moest hierbij rekening gehouden worden met:

Het datamodel voor de acherkant van de website was zo ontwikkeld dat er geen aanpassingen nodig waren voor volgende versies van Grobo.

Grobo op iPad

Leerling- en tutoroverzicht

De eerste versie van Grobo bestond uit het overzicht van leerlingen en tutoren. Van de leerlingen werd informatie over de school, het niveau en het leerjaar opgeslagen. Ook het gewenste bijlespakket en eventuele voorkeur voor dagen in de week werden bijgehouden. Werknemers van Erudio konden notities over de leerling toevoegen, bijvoorbeeld bij afwezigheid.

Van de tutoren werd zowel informatie over de afgeronde als de huidige opleiding opgeslagen. Tutoren die nu economie studeren kunnen zo ingezet worden bij leerlingen die moeite hebben met het vak economie of M&O. Ook werden de vakken die de tutor kon geven bijgehouden. Werknemers van Erudio konden ook voor tutoren noties maken.

Resultaat

Door het goed uitgedachte datamodel was er ruimte om verschillende applicaties te maken; zowel voor de leerling als voor de tutor. Met de gevens uit het datamodel en informatie van Google Maps kon er ook een kaart met daarop de woonlocatie van alle tutoren gemaakt worden. Dit zorgde voor een versnelde koppeling tussen leerling en tutor.

De meeste plannen voor de toekomst van Grobo werden niet gerealiseerd: Erudio werd in 2015 gekocht door een grotere concurrent.

Robert was een erg fijne toevoeging aan ons team bij Erudio. Hij heeft superveel kennis binnen zijn werkvelden en pakt nieuwe zaken snel op. En hij denkt graag opbouwend mee over het bereiken van een zo'n goed mogelijk resultaat.

Koen Vogel | Erudio