Liesje Doet

Dit project is een samenwerking met Terra Cacti.

Liesje Doet is de stichting van Elise die cultuur inzet als middel om maatschappelijke problemen aan te kaarten en op deze manier een onderdeel te zijn van de oplossing. Elise verbetert de wereld door zelf projecten op te zetten die ze belangrijk en waardevol vindt en die door niemand anders worden opgepakt. Ze bouwt dus graag mee aan een mooiere wereld. Het liefst als pionier: "een dromerige doener, of juist een doenerige dromer".

Liesje Doet op desktop

Doel

Elise had voorheen twee websites waarover de informatie verdeeld was. Deze moesten worden samengevoegd tot een overzichtelijk geheel. Het hoofdzakelijke doel van de website is om een duidelijk overzicht te geven van het portfolio van Liesje Doet. Daarnaast schrijft Elise ook graag blogs: ook deze moesten een duidelijke plaats op de website krijgen.

Liesje Doet op iPad Liesje Doet op iPad

Resultaat

De homepagina bevat door Elise geselecteerde portfolio items en blogs in een zig-zag volgorde. Elise kan zelf bepalen waar welk item komt te staan en de grootte van de items bepalen. Hierdoor kan ze bepaalde items naar voren laten springen. Door op een item te klikken, kan het hele blog of portfolio item bekeken worden. Ook is er een "Over" pagina waarin ze vertelt wie ze is en wat Liesje Doet precies inhoudt. De blogs zijn eenvoudig te schrijven en te bewerken via de back-end van Grav CMS.

Om de website wat speelser over te laten komen, bedacht Terra Cacti dat Elise de achtergrond van elke pagina zelf kon kiezen. Hierdoor ontstaat meer warmte voor de culture concepten in het portfolio. De portfolio items volgen een duidelijke structuur en bevatten veel foto's zodat het voor bezoekers duidelijk is wat Elise heeft gedaan.

Anneke van Terra Cacti bedacht het design en de structuur van de pagina's. Vervolgens is deze door Webbify geimplementeerd in Grav CMS, een supersnel en eenvoudig Content Managament Systeem. Samen gaven we als laatst uitleg over hoe de pagina's, portfolio items, blogs en overige content toe te voegen en aan te passen.

Bekijk website