LTO Blockchain Node

LTO Blockchain Node is een publieke node op de blockchain van LTO network. LTO Network is een hybride blockchain voor het beveiligen, verifiëren en uitwisselen van bedrijfskritische informatie. Eigenaars van $LTO kunnen een bepaald bedrag uitlenen aan LTO Blockchain Node. Hierover krijgen ze rente die elke week op maandag wordt uitbetaald. Dit alles gebeurt geheel veilig: de $LTO blijft in de portemonnee van de eigenaar.

LTO Blockchain Node op desktop

Doel

Het doel van de website was om een duidelijk en transparant overzicht te geven van de publieke node. Alle informatie die beschikbaar was, moest getoond worden. Dit bevatte bijvoorbeeld een up-to-date lijst van de leners, het totale bedrag, wat er betaald was en wat er betaald ging worden. Ook moesten de laaste transacties te zien zijn, evenals een aantal statestieken van het gehele netwerk. Daarnaast was het belangrijk dat de website goed functioneerde op smartphones.

LTO Blockchain Node op iPad LTO Blockchain Node op iPad

Resultaat

Het resultaat is een eenvoudig, maar overzichtelijk dashboard van de publieke node. Verschillende blokken bevatten duidelijk weergegeven en up-to-date informatie. Het belangrijkste en grootste blok staat bovenaan en bevat het aantal leners, het bedrag, en overige informatie specifiek voor deze publieke node. De kleinere blokken bevatten informatie van het gehele netwerk, zoals de huidige prijs.

Onder de informatie van het gehele netwerk is er een invulveld voor de leners. Leners kunnen hier het adres van hun portemonnee invullen en krijgen dan onmiddelijk informatie omtrent hun leningen te zien. Deze informatie bevat het aantal leningen, het bedrag, hoeveel rente ze ontvangen hebben en hoeveel rente ze de volgende uitbetaling krijgen. Ook zijn de laaste transacties tussen het adres en de node te zien.

Verder naar beneden is er een blok met de laatste transacties van de node. Deze transacties zijn bijvoorbeeld een nieuwe lening, het stoppen van een lening of een uitbetaling. Helemaal onderaan de pagina staat een uitgebreide uitleg over hoe een eigenaar van $LTO kan beginnen met uitlenen.

Het dashboard is gebouwd met ReactJS, een front-end framework in JavaScript. Hierdoor kan de website opgedeeld worden in verschillende componenten. Componenten weten niet van elkaars bestaan af en zijn dus niet afhankelijk van elkaar. Dit zorgt ervoor dat ze zeer snel aangepast kunnen worden of dat er nieuwe componenten toegevoegd kunnen worden.

Om ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date blijft, is er ook een back-end gemaakt. Hiervoor is NodeJS gebruikt, ook een JavaScript framework. De back-end haalt elke twee minuten de laatste relevante informatie uit de blockchain op en slaat deze op. Via een REST API wordt deze vervolgens toegankelijk gemaakt voor de front-end.

Robert was direct enthousiast en zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. Binnen afzienbare tijd was er in de basis al een dashboard gecreëerd waar ik zeer enthousiast over was. Met een paar aanpassingen, welke Robert zo oppakte, was het dashboard esthetisch compleet naar wens. Dankzij Robert beheer ik nu de meest overzichtelijke verificatie Node binnen de LTO Blockchain Community.

Sjoerd van der Pol | LTO Blockchain Node
Bekijk website