Mieke Cuppen

Dit project is een samenwerking met Terra Cacti.

Mieke Cuppen is een tableware designer. Ze ontwerpt servieslijnen met multi-inzetbare vormen. "Servies is interactie met de chef en de gebruiker." Haar werk is als een canvas, met de chef als de kunstenaar. Ze onderzoekt zijn visie en werkwijze en kijkt vanuit daar hoe ze kan uitdagen, verrassen.

Mieke Cuppen op desktop

Doel

Mieke's oude website was aan vervanging toe: de content was lastig aan te passen en de website was niet responsief: hij paste zich niet aan de afmetingen van het scherm. Dit zorgde ervoor dat de website slecht te zien was op mobiel en tablet. Dit moest verbeterd worden in de nieuwe website.

Het doel van de nieuwe website is een duidelijk overzicht geven van Mieke's portfolio. Mieke had tijdens het gesprek een duidelijk wensenlijstje waar de nieuwe website aan moest voldoen. De belangrijkste punten waren:

Mieke Cuppen op iPad

Resultaat

De homepagina bestaat uit een grote fullscreen slider met een aantal items uit het portfolio. Door op de titel van het item te klikken, wordt de gebruiker naar die pagina verwezen. Deze pagina is opgedeeld in twee kolommen: links staat een slider met foto's, rechts een korte uitleg over het werk. De portfolio pagina bestaat uit drie kolommen met daarin al het werk van Mieke. Op de pagina Verkooppunten, kan Mieke in een kaart van Google Maps punten toevoegen waar ze het werk verkopen.

De website is tweetalig: de content is zowel in het Nederlands als het Engels. Mieke kan elke pagina in beide talen aanmaken en bewerken. Ook hebben de Engelse pagina's een andere titel en URL dan de Nederlandse pagina's, wat goed is voor de vindbaarheid in Google.

Mieke bedacht samen met Webbify en Anneke van Terra Cacti de structuur van de pagina's. Vervolgens is deze geimplementeerd in Grav CMS, een supersnel en eenvoudig Content Managament Systeem. Webbify gaf als laatst uitleg over hoe de pagina's en portfolio items toe te voegen en aan te passen.

Het is prettig werken met Robert. De communicatie verliep helder en prettig. Hij is meedenkend, snel en doelgericht. Hij heeft kennis van zaken en kan de mogelijkheden en beperkingen die komen kijken bij het bouwen van een website goed overbrengen. De balans tussen zaken die hij overlegt en zelfstandig uitvoert is fijn. Ik ben heel blij met het resultaat!

Mieke Cuppen
Bekijk website