Paniekdertiger

Paniekdertiger is het blog van Anneke Kortleve waarin ze schrijft over de strubbelingen en zegeningen van dertig zijn: "In dit blog schrijf ik soms over wat ik meemaak en soms over waar ik al een tijdje over nadenk. Soms hangt het er wat tussen. Al mijn artikelen worden voor publicatie becommentarieerd met de scherpzinnige pen van schrijver Ewoud Hallebeek. Die stapt zonder scrupules in het karretje achter mij in de emotionele achtbaan en onderzoekt of ik niet uit de bocht vlieg, en of mijn taalkundige constructies nu kunstzinnig zijn, of gewoon lelijk."

Paniekdertiger op desktop

Doel

Anneke wilde zo snel mogelijk beginnen met schrijven, en vond het niet nodig om een aangepast thema te gebruiken. Er werd daardoor gekozen voor een WordPress template van Codestag, om deze vervolgens aan te passen aan de wensen van Anneke. Het schrijven van blogs in WordPress gaat heel eenvoudig door de nieuwe editor in versie vijf. Uiteraard moet de website in alle browsers en op alle devices goed werken.

Paniekdertiger op iPad Paniekdertiger op iPad

Resultaat

Op de homepagina van Paniekdertiger staan alle gepubliceerde blogs in chronologische volgorde. Door op de afbeeldingen te klikken, kan het hele blog bekeken worden. Ook is er een "Over" pagina waarin ze vertelt over wat het blog precies inhoudt. De blogs zijn eenvoudig te schrijven en te bewerken via de back-end van WordPress.

Webbify zorgde voor de installatie van WordPress en het Codestag thema. Vervolgens is samen met Anneke de gewenste layout afgesproken die daarna is gerealiseerd. Anneke kan zelf de gewenste kleuren en lettertypes kiezen. Door snel te communiceren en installeren, kon Anneke snel beginnen met het schrijven.