Rankify

Rankify is een webapp die het mogelijk maakt om je vrienden of collega's uit te dagen voor elk willekeurig spel en vervolgens bij te houden wie qua puntenaantal bovenaan staat. De rol van Webbify was het toevoegen van verschillende functions aan de webapp.

Rankify op desktop

Doel

Het doel van Rankify is om snel en eenvoudig met vrienden of collega's de score van een spel of game bij te houden. Oorspronkelijk was Rankify bedoeld om de score bij te houden voor tafeltennis, maar nu kan het gebruikt worden om elk 1-tegen-1 sport, spel of game op te slaan.

De uitdaging lag bij het toedienen van de juiste rechten: je mag onder andere geen wedstrijden verwijderen die je zelf niet gespeeld hebt.

Rankify op iPad

Leagues en matches

Door via Facebook of Google in te loggen, beland je op het dashboard. Hier kun je een nieuwe league starten. Een league is de verzameling van alle spelers binnen een bepaalde competitie. Webbify deed bijvoorbeeld mee aan de league "Industriegebouw Tafeltennis". Als je in een league zit, kun je vrienden en/of collega's toevoegen.

Wanneer iedereen is uitgenodigd en in de league zit, kan er worden gespeeld. Als de uitslag bekend is, kan deze worden opgeslagen in de app. Vervolgens wordt op basis van deze nieuwe score en de oudere scores een nieuwe ranking gemaakt. Deze ranking bepaalt wie bovenaan staat en wie dus de beste is. De ranking wordt bepaald door:

Als iemand een tijd lang niet gespeeld heeft, zal deze persoon langzaam zakken in de ranking. Dit stimuleert tot vaker spelen. Personen die onderaan de ladder staan en winnen van iemand die ver boven hen staat, zullen meer punten krijgen wanneer ze winnen van iemand die onder hen staat. Omgekeerd, zal iemand met veel punten, meer punten verliezen van iemand die lager staat. Dit stimuleert om eens met andere collega's te spelen.

Rankify op iPhone

Resultaat

In een team van vier personen is de applicatie gebouwd. Een van de bedenkers werkte aan het ontwerp van de website en app. Een andere ontwikkelaar richtte zich vooral op het datamodel en het opslaan van data. Webbify hield zich voornamelijk bezig met de implementatie van het design en de front-end. De andere bedenker assisteerde ons waar nodig.

Voel je vrij om een je eigen league te beginnen op Rankify!

Bekijk website