Bijcollege

Dit project is een samenwerking met Terra Cacti.

Bijcollege is een innovatief studiekeuzeplatform voor studiekiezers en onderwijsinstellingen. Ze bieden digitale studiekeuzechecks, interactieve studiekeuzeworkshops, advies en begeleiding ter bevordering van studiesucces en individuele studiekeuzetrajecten.

Bijcollege op desktop

Doel

De vormgeving en structuur van Bijcollege's oude website was aan vervanging toe. Sommige pagina's waren minder goed vindbaar en de website was niet responsief: hij werkte niet goed op de mobiel en tablet. Dit waren de belangrijkste punten die verbeterd moesten worden in het nieuwe design.

Naast het verzorgen van studiekeuzechecks en workshops, publiceert Bijcollege ook artikels, die op de oude website minder goed naar voren kwamen. Deze moesten op de nieuwe website een prominentere plek krijgen. Samenvattend, de belangrijkste doelen waren:

Bijcollege op iPad

Resultaat

De Homepagina laat duidelijk zien wat Bijcollege doet door de diensten uit te leggen met verschillende tabjes. Daaronder staat de laatste publicatie met een link om heel het artikel te lezen en te downloaden. De volgende onderdelen beslaan het team, de partners en de thema's: gecategoriseerde nieuwsberichten.

Elke dienst heeft een uitgebreide eigen pagina met duidelijke uitleg, foto's en reacties van partners en scholieren die meegedaan hebben. De Team pagina legt uit waar Bijcollege voor staat en laat op overzichtelijke wijze zien wie er werken. Onder verschillende thema's zijn nieuwsberichten, blogs en andere artikelen te vinden.

Webbify bedacht samen met Anneke van Terra Cacti het design en de structuur van de pagina's. Vervolgens is deze geimplementeerd in Grav CMS, een supersnel en eenvoudig Content Managament Systeem. Webbify gaf als laatst uitleg over hoe de pagina's, nieuws items, publicaties en overige content toe te voegen en aan te passen.

We zijn zeer tevreden over onze nieuwe website! Bij de lancering van onze website hebben we veel positieve response ontvangen en van nieuwe gebruikers krijgen we regelmatig terug dat zij het design van onze website erg mooi vinden. Naast het mooie design is de website ook nog eens eenvoudig in gebruik. We werkten eerst met Wordpress, maar nu we met Grav werken, willen we niet meer terug.

Yvet Blom

Bijcollege is Scopos geworden.