Scopos

Scopos begeleidt scholieren en toekomstige studenten bij het maken van hun studiekeuze. Scopos is in 2011 opgericht en is uitgegroeid tot een team van psychologen, onderwijskundigen en studiekeuzecoaches. Ze bieden kant-en-klare keuzeprogramma's en keuzeprogramma's op maat. Ook faciliteren ze onderzoek van studiekiezers naar hun vaardigheden, talenten, karaktereigenschappen, wensen en drijfveren, en naar de opleidingen die hierop aansluiten.

Scopos op desktop

Doel

Scopos, voorheen Bijcollege, ondervond een naamswijziging. Ook werd er door een designer een nieuw logo en huisstijl ontworpen. Het doel van de website was om de verschillende diensten van Scopos duidelijk weer te geven. Daarnaast werden de eerder geintroduceerde Thema's als onhandig ervaren, deze moesten anders ingedeeld worden. Uiteraard was het ook van belang dat de website er op alle schermen goed uit zag.

Scopos op iPad Scopos op iPad

Resultaat

De homepagina van Scopos is nu zo ingericht dat het meteen duidelijk is wat Scopos doet. Ook wordt je nu sneller doorverwezen naar de juiste pagina op basis van wat je wilt zien. De diensten die Scopos aanbiedt, staan overzichtelijk weergegeven. Ook werd er een video gemaakt die de diensten extra uitlicht.

De Diensten en Over Ons pagina's zijn verzamelpagina's geworden. Deze verzamelpagina's geven korte informatie over de pagina's die daaronder vallen. Hierdoor wordt het makkelijker om de juist informatie te vinden. Op deze pagina's is er ook een "snel menu" dat je gelijk naar de onderliggende pagina's leidt.

Een pagina voor een individuele dienst is overzichtelijker ingericht door het op te delen in blokken. Deze blokken zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden door een andere achtergrondkleur. Een voorbeeld van een blok is de verschillende uitgangspunten van een dienst. De pagina bevat nu ook meer informatie van eerdere studenten die meegedaan hebben. Dit vertaald zich bijvoorbeeld in: een gemiddeld cijfer, het aantal bezochte scholen, en het aantal begeleide scholieren. Naast de beoordeling van de dienst, is er ook een cijfer voor de studiekeuzecoach die de dienst verleende.

De bovengenoemde thema's zijn heringericht naar Blogs met een categorie. Hierdoor blijft het overzichtelijk en kan er gefilterd worden op de categorie. De blogs zijn eenvoudig te schrijven en te bewerken via de back-end van Grav CMS.

Robert is een uitstekende webdeveloper. Hij luistert en verwerkt de feedback en wensen voor de website snel. Hij werkt nauwkeurig en consequent. Verder heeft hij scherpe technische inzichten die het eindresultaat van de website bevorderen. Technisch heel sterk, en fijn om mee samen te werken!

Nienke Ernsten | Scopos
Bekijk website